RE:FUNK – BORDERLINE

“Borderline” is het debuutalbum van de uit één Italiaanse en één Zwitserse muzikant samengestelde funk- en soulformatie ‘Re:Funk’ uit Lugano. Met tien eigen composities probeert deze band rond drummer Dario Milan en singer-songwriter Maqs Rossi de muziekwereld te overtuigen dat er ook voor hun werk nog wel een plaatsje zou moeten gereserveerd worden.

Wat ons betreft mag dat ook zo zijn, want ze brengen uitermate frisse geluiden in de tien tracks op het album, te beginnen met het knappe openingslied in de soulballad en eerste single “Say Goodbye” (zie video). De funky gitaarklanken worden op deze plaat op knappe wijze aangevuld door een vaak opduikend Hammondorgel, door ritmische bas- en drumbeats en door een uitstekend, uit zes leden bestaande blazersensemble.

Dat kunnen we o.a. vaststellen in het swingende “Find My Way” en in het ten dans uitnodigende disconummer “Keep On Dancin’”. Voor de song “Let Her Lead” komt er extra vocale hulp van de Zwitserse soulzangeres Ira May die hier laat horen waarom ze zo populair is in eigen land. De soulgroove in het daaropvolgende nummer “This Time” vormt een uitstekend platform voor het sterke zangwerk van frontman Maqs Rossi.

Daarna is het al swingende soul en funk wat de klok slaat in het opzwepende nummer “Give It All”. Voor de geheel instrumentale track “Hot’n Sweat” is er opnieuw een gastmuzikant opgedoken in de opnamestudio. Dat is niet zomaar de eerste de beste, want Pee Wee Ellis, de Amerikaanse jazzsaxofonist van bij Van Morrison en legendarisch ex-lid van de ‘James Brown Band’, neemt het belangrijkste deel van de instrumentatie bij dit nummer op indrukwekkende wijze voor zijn rekening.

De uitnodigende energieke dansritmes blijven elkaar nadien opvolgen in “Heaven’s Just For Few”, in het feestnummer “Everything’s Alright” en in de knappe funky albumafsluiter; het instrumentale “Re:Funk Strut”. Zoals hierboven al aangegeven mogen wat ons betreft de heren van ‘Re:Funk’ ongetwijfeld hun plaatsje in de hedendaagse muziekwereld opeisen. We zijn wel een beetje benieuwd of deze in de Zwitserse Alpen opererende formatie die aanwezigheid op langere termijn zal kunnen afdwingen met een even goede tweede plaat als dit leuke debuutalbum “Borderline”.

(valsam)

 

Artiest info
Website  
 

Label: ReFunk Records

video